ALL ABOX MALAYSIA

AUTHORISED SELLER!!

PROMOSI TERKINI

Dapatkan promosi-promosi yang terbaru dan menarik !!!

TIPS KECANTIKAN DAN PENJAGAAN KULIT

Dapatkan tips-tips kecantikan dan penjagaan kulit.

Selamat Datang ke website Zabellicious.

Zabellicious merupakan wakil jualan sah yang menguruskan jualan Produk kecantikan dari pelbagai jenama yang sah ke seluruh negara. Tempahan secara online adalah paling mudah dan cepat tanpa perlu bersusah payah mencari di kedai-kedai. Stok produk sangat cepat laris dan sentiasa ditambah. Miliki set kecantikan wanita hari ini. There is no cosmetic for beauty like . Terima kasih.

Thursday, 29 June 2017

DYXY COMBO SET LADY D| BC CREAM + FACE MIST + BRUSH (KOSMETIK)

DYXY COMBO SET D ~ LADY D
(BC CREAM + FACE MIST + BRUSH + LIPSTICK)


DYXY BC CREAM FOUNDATION


BC CREAM ialah revolusi baharu solekan dari KOREA
yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER 
Diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN
yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata dan juga membantu merawat kulit


No automatic alt text available.


MAGIC FOUNDATION mampu merawat segala cela
SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
Kesan 3D yang tampak seperti filter flawless tapi masih natural


MUDAH MERESAP kedalam kulit dan jimat masa untuk bersiap
SESUAI untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF


ANTI MINYAK Tekstur krim yang ringan dan selesa dipakai
TAHAN LAMA sehingga 8 jam
Image may contain: 2 people, text
Dyxy BC Cream ada DUA TONE :
  • Beige
  • Natural
Beige:   kulit cerah ala2 'chinese' / cerah sederhana . Skin tone akan nampak lebih cerah dan paling penting tidak bercapuk  

Natural: sawo matang dan sederhana cerah . Hitam manis pun boleh jangan risau tidak bercapuk
Image may contain: 2 people, make-up
KELEBIHAN DYXY BC CREAM FOUNDATION :
  • TIDAK perlu pakai Bedak, Day Cream, Sunblock, Concealer lagi
  • SPF 50
  • Memastikan jeragat , jerawat anda tidak nampak lagi kelihatan
  • Ikut warna kulit
  • Penggunaan berterusan membantu pudarkan jeragat/parut
  • Menaikkan seri wajah
  • Mempunyai Vitamin E, mineral, arbuten dan waterbased
  • TIDAK BERMINYAK
  • TIDAK MEREKAH dan TIDAK BERCAPUK
  • TAHAN SEHINGGA 12 JAM
  • JIMAT kerana tahan sehingga 3-4 bulan penggunaan
No automatic alt text available.
Sbb bc cream ni dah cover semua tau
  • foundation
  • day cream
  • matte powder
  • concealer
  • sunblock (ada spf 50)
Jimat kan? Tak perlu nk tepek byk2 kat muka, cepat dan senang
Image may contain: make-up
------------------------------------------------------------------------------------
DYXY Mineral Face Mist ~  GREEN TEA (160ml)
The Power of Face Mist
DYXY GREEN TEA Face Mist 160ml
GLOWING EFFECT serta merta terus selepas spray 
REFRESHING MOISTURIZING melembapkan muka secara natural 
MENGECUTKAN JERAWAT sebab ade Extrak green tea dan vit E
Image may contain: 1 person
MAKEUP TAHAN LAMA DAN XCAKEY ( xbercapuk ) 
GANTI TONER boleh dijadikan makeup based xmelekit dan xmeleleh
ANTI RADANG Membantu mengurangkan alahan pada muka 
No automatic alt text available.
SENSITIF SKIN pun bole pkai sebab tiada bahan kimia sesuai utk semua kulit 
BAHAN ORGANIK dan selamat digunakan boleh digunakan bila2 masa
TAHAN 2 - 3 BULAN bergantung pada rutin pemakaian
SESUAI UNTUK LELAKI & PEREMPUAN
Dyxy Face Mist Greentea
Melembapkan Muka sesuai utk kulit kering dan mengelupas

Effect Glowing serta merta
Bau Green Tea yang wangi dan fresh 


Makeup Tahan lebih lama ( finishing spray )
Boleh dijadikan makeup based 
Image may contain: text
Mengandungi zat mineral .

Membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif
Membantu mengecutkan jerawat pada muka 


Sesuai utk lelaki dan perempuan
Boleh digunakan bila2 masa 
No automatic alt text available.
DYXY Face Mist Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF  
DYXY Face Mist Tahan 2 - 3 bulan ikut rutin pemakaian
Image may contain: 1 person, text
--------------------------------------------------------------------------
DYXY BRUSH 
===========


bulunya sintetik 
TAK sama dengan BRUSH lain

bulu lembut
bulu2 dia x mudah tercabut
cara gunakannya hanya dap dap je 
DYXY BC CREAM FOUNDATION lebih jimat guna DYXY BRUSH  

lebih kurang macam beauty blender tapi versi BRUSH
Image may contain: 1 person
DYXY BRUSH

Sebagai pengetahuan, ada 2 jenis bristle yang digunakan pada brush.
BRISTLE adalah istilah " Bulu " untuk kuas. 

SYNTETHIC BRISTLE
------------------------------ 
Disebut juga bulu sintetik & pastinya bukan dibuat dari bulu binatang...

Katerianya adalah : Dibuat daripada NYLON ( pada umumnya ) & TYLON ( contoh : Ecotools ) 
  • Penampakkanye BERKILAT.
  • Warnanya pelbagai.
  • Perawatannya mudah kerana tidak menyerap pigmen @ air.
  • Pengunaanya lebih sesuai untuk aplikasi makeup cair seperti foundation kerana tidak menyerap banyak cairan.
  • Relatif lebih lembut. Tapi, Semakin LEMBUT Semakin MAHAL
No automatic alt text available.
KELEBIHAN DYXY BRUSH
  • Bulu PADAT DAN MAMPAT
  • Bulu yang KUKUH & TIDAK MUDAH GUGUR
  • Saiz yang mudah dibawa kemana sahaja
  • Saiz yang mudah dipegang
  • Menjimatkan Foundation
  • Digunakan oleh MUA terkenal
  • Beauty blender versi berus
No automatic alt text available.
Nampak sama tapi SANGAT BERBEZA dengan Brush diluar sana
Meh admin share kelebihan Dyxy Brush yang korang MESTI kena amek tahu 
  • bulunya padat dan lembut
  • bulu yang kukuh dan TAK mudah tercabut
  • saiz yang comel dan senang di pegang
  • menjimatkan foundation / mekap korang
  • senang di bawa ke mana2 je
  • di gunakan oleh juru2 mekap
  • berus khas untuk foundation / mekap
  • lebih kurang macam beauty blender tapi ni versi berus
  • bulu TAK jarang dan mudah meratakan foundation korang
No automatic alt text available.

--------------------------------------------------------------------------
DYXY LIPSTICK
===========

💗 MENGGODA, SEKSI, MENAWAN 💗


Terdapat 3 warna yang menjadi pilihan anda yang semestinya menarik dan menawan
DYXY LIPSTICK COLOR :

• SEXY NUDE
• FLIRTY ME
• CHERRY RED

Yang menariknya lagi, lipstick DYXY mempunyai banyak kelebihan dan kepuasan pengguna berbeza dengan lipstick-lipstick jenama lain di pasaran.

Kelebihan LIPSTICK DYXY

💄Moistkan bibir walaupun matte
💄Long lasting tahan lama lebih dr 8 jam
💄Selesa pakai dan kurang melekat pada cawan
💄Bau fruity yang wangi
💄Kombinasi colour yang menarik dan sesuai utk semua warna kulit

Confirm tak tahan kan tengok color-color lipstik DYXY ❗️❗️❗️

Jom cepat grab













WOW!!! CANTIKKAN?










DYXY COMBO SET A SYAFIQAH AINA | BC CREAM + FACE MIST + BRUSH (KOSMETIK)

DYXY COMBO SET A ~ SYAFIQAH AINA
(BC CREAM + FACE MIST )
DYXY BC CREAM FOUNDATION




BC CREAM ialah revolusi baharu solekan dari KOREA
yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER 
Diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN
yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata dan juga membantu merawat kulit


No automatic alt text available.


MAGIC FOUNDATION mampu merawat segala cela

SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
Kesan 3D yang tampak seperti filter flawless tapi masih natural


MUDAH MERESAP kedalam kulit dan jimat masa untuk bersiap

SESUAI untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF


ANTI MINYAK Tekstur krim yang ringan dan selesa dipakai

TAHAN LAMA sehingga 8 jam
Image may contain: 2 people, text
Dyxy BC Cream ada DUA TONE :
  • Beige
  • Natural
Beige:   kulit cerah ala2 'chinese' / cerah sederhana . Skin tone akan nampak lebih cerah dan paling penting tidak bercapuk  

Natural: sawo matang dan sederhana cerah . Hitam manis pun boleh jangan risau tidak bercapuk
Image may contain: 2 people, make-up
KELEBIHAN DYXY BC CREAM FOUNDATION :
  • TIDAK perlu pakai Bedak, Day Cream, Sunblock, Concealer lagi
  • SPF 50
  • Memastikan jeragat , jerawat anda tidak nampak lagi kelihatan
  • Ikut warna kulit
  • Penggunaan berterusan membantu pudarkan jeragat/parut
  • Menaikkan seri wajah
  • Mempunyai Vitamin E, mineral, arbuten dan waterbased
  • TIDAK BERMINYAK
  • TIDAK MEREKAH dan TIDAK BERCAPUK
  • TAHAN SEHINGGA 12 JAM
  • JIMAT kerana tahan sehingga 3-4 bulan penggunaan
No automatic alt text available.
Sbb bc cream ni dah cover semua tau
  • foundation
  • day cream
  • matte powder
  • concealer
  • sunblock (ada spf 50)
Jimat kan? Tak perlu nk tepek byk2 kat muka, cepat dan senang
Image may contain: make-up
------------------------------------------------------------------------------------
DYXY Mineral Face Mist ~  GREEN TEA (160ml)
The Power of Face Mist
DYXY GREEN TEA Face Mist 160ml
GLOWING EFFECT serta merta terus selepas spray 
REFRESHING MOISTURIZING melembapkan muka secara natural 
MENGECUTKAN JERAWAT sebab ade Extrak green tea dan vit E
Image may contain: 1 person
MAKEUP TAHAN LAMA DAN XCAKEY ( xbercapuk ) 
GANTI TONER boleh dijadikan makeup based xmelekit dan xmeleleh
ANTI RADANG Membantu mengurangkan alahan pada muka 
No automatic alt text available.
SENSITIF SKIN pun bole pkai sebab tiada bahan kimia sesuai utk semua kulit 
BAHAN ORGANIK dan selamat digunakan boleh digunakan bila2 masa
TAHAN 2 - 3 BULAN bergantung pada rutin pemakaian
SESUAI UNTUK LELAKI & PEREMPUAN
Dyxy Face Mist Greentea
Melembapkan Muka sesuai utk kulit kering dan mengelupas

Effect Glowing serta merta

Bau Green Tea yang wangi dan fresh 


Makeup Tahan lebih lama ( finishing spray )

Boleh dijadikan makeup based 
Image may contain: text
Mengandungi zat mineral .

Membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif

Membantu mengecutkan jerawat pada muka 


Sesuai utk lelaki dan perempuan

Boleh digunakan bila2 masa 
No automatic alt text available.
DYXY Face Mist Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF  
DYXY Face Mist Tahan 2 - 3 bulan ikut rutin pemakaian
Image may contain: 1 person, text

Monday, 26 June 2017

DYXY COMBO SET C ASYALLIE | BC CREAM + FACE MIST + BRUSH (KOSMETIK)

DYXY COMBO SET C ~ ASYALLIEE
(BC CREAM + FACE MIST + BRUSH)


DYXY BC CREAM FOUNDATION


BC CREAM ialah revolusi baharu solekan dari KOREA
yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER 
Diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN
yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata dan juga membantu merawat kulit


No automatic alt text available.


MAGIC FOUNDATION mampu merawat segala cela
SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
Kesan 3D yang tampak seperti filter flawless tapi masih natural


MUDAH MERESAP kedalam kulit dan jimat masa untuk bersiap
SESUAI untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF


ANTI MINYAK Tekstur krim yang ringan dan selesa dipakai
TAHAN LAMA sehingga 8 jam
Image may contain: 2 people, text
Dyxy BC Cream ada DUA TONE :
  • Beige
  • Natural
Beige:   kulit cerah ala2 'chinese' / cerah sederhana . Skin tone akan nampak lebih cerah dan paling penting tidak bercapuk  

Natural: sawo matang dan sederhana cerah . Hitam manis pun boleh jangan risau tidak bercapuk
Image may contain: 2 people, make-up
KELEBIHAN DYXY BC CREAM FOUNDATION :
  • TIDAK perlu pakai Bedak, Day Cream, Sunblock, Concealer lagi
  • SPF 50
  • Memastikan jeragat , jerawat anda tidak nampak lagi kelihatan
  • Ikut warna kulit
  • Penggunaan berterusan membantu pudarkan jeragat/parut
  • Menaikkan seri wajah
  • Mempunyai Vitamin E, mineral, arbuten dan waterbased
  • TIDAK BERMINYAK
  • TIDAK MEREKAH dan TIDAK BERCAPUK
  • TAHAN SEHINGGA 12 JAM
  • JIMAT kerana tahan sehingga 3-4 bulan penggunaan
No automatic alt text available.
Sbb bc cream ni dah cover semua tau
  • foundation
  • day cream
  • matte powder
  • concealer
  • sunblock (ada spf 50)
Jimat kan? Tak perlu nk tepek byk2 kat muka, cepat dan senang
Image may contain: make-up
------------------------------------------------------------------------------------
DYXY Mineral Face Mist ~  GREEN TEA (160ml)
The Power of Face Mist
DYXY GREEN TEA Face Mist 160ml
GLOWING EFFECT serta merta terus selepas spray 
REFRESHING MOISTURIZING melembapkan muka secara natural 
MENGECUTKAN JERAWAT sebab ade Extrak green tea dan vit E
Image may contain: 1 person
MAKEUP TAHAN LAMA DAN XCAKEY ( xbercapuk ) 
GANTI TONER boleh dijadikan makeup based xmelekit dan xmeleleh
ANTI RADANG Membantu mengurangkan alahan pada muka 
No automatic alt text available.
SENSITIF SKIN pun bole pkai sebab tiada bahan kimia sesuai utk semua kulit 
BAHAN ORGANIK dan selamat digunakan boleh digunakan bila2 masa
TAHAN 2 - 3 BULAN bergantung pada rutin pemakaian
SESUAI UNTUK LELAKI & PEREMPUAN
Dyxy Face Mist Greentea
Melembapkan Muka sesuai utk kulit kering dan mengelupas

Effect Glowing serta merta
Bau Green Tea yang wangi dan fresh 


Makeup Tahan lebih lama ( finishing spray )
Boleh dijadikan makeup based 
Image may contain: text
Mengandungi zat mineral .

Membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif
Membantu mengecutkan jerawat pada muka 


Sesuai utk lelaki dan perempuan
Boleh digunakan bila2 masa 
No automatic alt text available.
DYXY Face Mist Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF  
DYXY Face Mist Tahan 2 - 3 bulan ikut rutin pemakaian
Image may contain: 1 person, text
--------------------------------------------------------------------------
DYXY BRUSH 
===========


bulunya sintetik 
TAK sama dengan BRUSH lain

bulu lembut
bulu2 dia x mudah tercabut
cara gunakannya hanya dap dap je 
DYXY BC CREAM FOUNDATION lebih jimat guna DYXY BRUSH  

lebih kurang macam beauty blender tapi versi BRUSH
Image may contain: 1 person
DYXY BRUSH

Sebagai pengetahuan, ada 2 jenis bristle yang digunakan pada brush.
BRISTLE adalah istilah " Bulu " untuk kuas. 

SYNTETHIC BRISTLE
------------------------------ 
Disebut juga bulu sintetik & pastinya bukan dibuat dari bulu binatang...

Katerianya adalah : Dibuat daripada NYLON ( pada umumnya ) & TYLON ( contoh : Ecotools ) 
  • Penampakkanye BERKILAT.
  • Warnanya pelbagai.
  • Perawatannya mudah kerana tidak menyerap pigmen @ air.
  • Pengunaanya lebih sesuai untuk aplikasi makeup cair seperti foundation kerana tidak menyerap banyak cairan.
  • Relatif lebih lembut. Tapi, Semakin LEMBUT Semakin MAHAL
No automatic alt text available.
KELEBIHAN DYXY BRUSH
  • Bulu PADAT DAN MAMPAT
  • Bulu yang KUKUH & TIDAK MUDAH GUGUR
  • Saiz yang mudah dibawa kemana sahaja
  • Saiz yang mudah dipegang
  • Menjimatkan Foundation
  • Digunakan oleh MUA terkenal
  • Beauty blender versi berus
No automatic alt text available.
Nampak sama tapi SANGAT BERBEZA dengan Brush diluar sana
Meh admin share kelebihan Dyxy Brush yang korang MESTI kena amek tahu 
  • bulunya padat dan lembut
  • bulu yang kukuh dan TAK mudah tercabut
  • saiz yang comel dan senang di pegang
  • menjimatkan foundation / mekap korang
  • senang di bawa ke mana2 je
  • di gunakan oleh juru2 mekap
  • berus khas untuk foundation / mekap
  • lebih kurang macam beauty blender tapi ni versi berus
  • bulu TAK jarang dan mudah meratakan foundation korang
No automatic alt text available.